sarilait

Miehetkin on hassuja

Tässä on Markus Lehtipuun myötä naurettu naisten eriskummallisuuksille. Mitäs jos välillä nauretaan miehille?

 

Tämä tapahtui vuosia sitten. Erään muuton yhteydessä minun piti purkaa sänkyni. Kootessani sänkyä huomasin, että yksi osa puuttui. Naisena en ole kovin perehtynyt erilaisiin muttereihin ja ruuveihin. Niinpä nappasin näytekappaleen väskyyn ja suunnistin kohti rautakauppaa.

 

Muistin, että Tampereen Kauppakadulla on yksi rautakauppa. Jo pitkän matkan päästä näin, että rautakaupan logossa oli uroksen merkki. Sen kummemmin asiaa tuumimatta suuntasin kauppaan ja vetäisin oven auki.

 

Jatko on kuin Speden vitsistä. Tiskin takana seisoi vanhempi mies. Astuessani sisään mies vilkaisi minua kerran ja säntäsi karkuun. Siis ihan oikeasti, myyjä ryntäsi hyllyn taa ja selvästi yritti piiloutua. Hieman häkeltyneenä menin kurkkimaan hyllyn taa ja kerroin, että tarvitsisin hieman apua. Tämä vanhempi herrasmies sit hyvin hitaasti ja erittäin vastahakoisesti hinautui esiin hyllyn takaa.

 

Varovaisesti näytin mallikappaletta ja kerroin, että tarvitsisin samanlaisen osan. Mies vilkaisi osaa ja sanoi erittäin närkästyneellä äänellä:

 

”Tuo on nappimutteri”.

 

Pyysin kohteliaasti saada yhden nappimutterin. Hinta nyt ei ollut kuin jokunen roponen. Myyjä otti hyvin vastahakoisesti rahani vastaan. Koko olemuksesta näki, että kyseinen myyjä ei naisia suvaitse rautakaupassa. Miespolon päivä taisi mennä totaalisesti pilalle. Onneksi minun ei tarvinnut ostaa kuin yksi nappimutteri. Mitenkähän olisi käynyt, jos minun olisi pitänyt ostaa jotakin monimutkaista?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Kyllä minun mielestäni muutamia kymmeniä vuosia sitten miehiä kohdeltiin rautakaupassa samalla tavalla. Tuskin naisiakaan nykyisin.

Huvittava ja onnistuneesti kuvailtu tapahtuma.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Tämä tapahtui noin kymmenen vuotta sitten. Tuo kyseinen liike on ainoa varsinainen rautakauppa Tampereen ydinkeskustassa. Olen myöhemminkin joutunut siellä asioimaan ja nuoret miesmyyjät ovat aina olleet erittäin avuliaita ja kohteliaita. Olisiko sit ollut joku sukupolvesta riippuva asennekysymys?

Käyttäjän Tuokko kuva
Jarmo J Tuokko

Asiaa tarkemmin tuntematta epäilen syyksi vaatetusta. Raksalla on iät ajat ollut hommissa karskeja naisia, jotka ovat pukeutuneen raksaduunarin muodin mukaisesti. Rautakaupassa palvelu on ollut moitteetonta.

Nykyisellään rautakaupat on muuttuneet tai muuttumassa tavarataloiksi, joista saa paljon muutakin kuin rakentamiseen suoraan liittyvää roinaa.

Kaikella ystävyydellä, Sari, olitko pukeutunut muodin mukaisesti?

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Jarmo, en ollut pukeutunut muodin mukaisesti, mutta tyylikkäästi.

Käyttäjän Tuokko kuva
Jarmo J Tuokko
Jukka Jänönen

Kymmenien vuosien kokemuksella voin todeta, että äijillä on putkiaivot - yksi ajatus mahtuu kerrallaan.

Itsehän olin nuorena poikana Eiran Raudassa myyjänä, kauppa sijaitsi Neitsytpolulla Eirassa. Nykyisin siinä on elintarvikeliike.

Kerran olin siinä myymässä ja neitonen tuli kysymään vetoniittiä. Ja minä kaivelemaan hyllyjä, että missä niitä vetoniittejä on.

Tyttö kysyi jonkun ajan jälkeen, että tiedänkö mitä vetoniitti on? Vastasin, että ei ainakaan löydy tuosta hyllystä. Oli nimittäin vetonit-tasoitetta, 5-40kg säkeissä. Vaikea niitä kai olisikaan ollut hyllyttää.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Mut jos sä vaan olit pelottava=)

Jouko Koskinen

Rautakaupan pitää myydä sitä mitä ostajat haluaa ostaa. Kun kysyt POPia saat CD-levyjä. Jos haluat liittää levyjä toisiinsa tarvitset POP-niittejä joita ennen popin keksimistä sanottiin vetoniiteiksi.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Hassut on hassuja sukupuolesta riippumatta. Toisaalta ammattilaiset on ammattilaisia, oli sotun toiseksi viimeinen merkki pariton tai parillinen.

Nuori nainen vaihtoi pari päivää sitten autooni talvirenkaat, eikä minulla asiakkaana ole hänen työnsä suhteen mitään valittamista. Samana päivänä hieman vanhempi nainen leikkasi hiukseni, ja tälläkin kertaa työn laatu kelpasi.

Mitä muuten miehet nykyään tekevät, kun heitä ei tapaa edes autokorjaamolla?

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Olen jäkikäteen hieman tuuminut, että olisiko kyse ollut peräti omistajasta. Tuskin palkattu myyjä uskaltaa olla noin epäkohtelias asiakkaille. Lisäksi mies vaikutti todella vanhalta eli saattaa olla, että omistaja oli vain piipahtamassa liikkeessään.

Onneksi tuollaiset sukupuoleen liittyvät stereotypiat alkavat pikkuhiljaa hävitä.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Reija. Minä itse en juurikaan käytä työkaluja ja se ilmeisesti paistoi läpi. Enhän minä tiennyt nappimutterinkaan nimeä. Ehkä siksi se kohtelu oli tuollaista. Mutta siitä päivästä lähtien olen tiennyt millainen vekostus on nappimutteri. En taatusti unohda sitä koskaan:o/

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Jos ne kutoo sukkia himassa =)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Outs.

Hyvää isänpäivää tässä samalla!

Markus Lehtipuu

Kirjoitin tekstini miehille, jotta he tietäisivät, minkälaisia naiset ovat.

Tarkoitus ei ollut nauraa naisille, vaan kirjoittaa vakavasti miehille.

Naisten ymmärtäminen on miehen elämänpituinen mysteeri. Jos voin nuorempaa polvea jotenkin auttaa, olen vain iloinen. Tulee ainakin vähemmän tragedioita tähän maahan.

Pelimiehet (PUA) tietävät jo, mutta he eivät aiokaan avioitua naisten kanssa, vaan käyttää neurolingvististä ohjelmointia (NLP) lumotakseen naisen ja päästäkseen naisen kanssa sänkyyn yhdeksi yöksi.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Siinä se ero kai on. Naiset varoittavat toisiaan tietynlaisista miehistä, mutta miehet varoittavat toisiaan ihan kaikista naisista.

Ei ihmekään ettemme ymmärrä toisiamme.

Seppo Hildén

" Naiset varoittavat toisiaan tietynlaisista miehistä, mutta miehet varoittavat toisiaan ihan kaikista naisista."

Sari, olipa osuva määritelmä!

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Mut vaikkei ymmärrä,nii pitää hyväksyy! =)

Käyttäjän TaruJousia kuva
Taru Jousia

Työskentelen miesvaltaisessa työpaikassa, jossa meitä naisia on jokunen. Miesesimies kysyi naiskollegaltani, voisiko tämä hoitaa päivänä x muutaman kuukauden kuluttua erään asiakastapaamisen. Naiskollegani vastasi, että hän jää päivänä x äitiyslomalle eikä voi hoitaa kyseistä tapaamista, johon miesesimies vastasi kysymällä "Miksi?"

Niinpä niin, miksi sitä yleensä jäädään äitiyslomalle...

Heikki Ojala

tuosta ei täysin selviä mitä esimies tarkoitti? Minusta se kysyi miksi - miten niin et voi hoitaa, vaikka olet lomalla?

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Miten yht'äkkiä voi juttu vuodelta 2011, jolta vuodelta kaikki kommentitkin ovat, noin vaan pompahtaa suosituimpiin. Ihmettelen: olen mies, osaan ohjelmoida. - siksi ihmettelen. Ja tottakai olen myös hassu!

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Joku on voinut jakaa linkkiä eteenpäin, ja keskellä yötä, kun on vähän lukijoita, näitä vanhoja tekstejä välillä pompahtaa tuohon suosituimpien listalle. Nämä putoavat äkkiä pois, kun foorumi vilkastuu.

Puheenaiheeseen liittyvää

Tämän blogin suosituimmat