sarilait

Terve teille

  • Som moro
    Som moro

Luin kerran, että eräs helsinkiläinen hämmästeli  tamperelaisten tervehdyskulttuuria. Täällä on tapana tervehtiä naapureita, vaikka heitä ei tuntisikaan.

Käyn kessulla tuossa etuovellani. Oveni edestä menee vilkkaasti käytetty kävelytie. Voipa sanoa, että lähes kaikki ohikulkijat tervehtivät aina iloisesti ohi kulkiessaan. Ne jotka eivät tervehdi, ovat selvä vähemmistö.

Onko tämä nyt jokin tamperelainen erikoisuus, vai ovatko hesalaiset harvinaisia möksöjä?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Kai Koikkalainen

Viljelin tätä tervehdyskulttuuria asuessani helsingissä ja kyllä se siellä alkoi purra. Samassa rapussa asuvista tuli tuttuja, joiden kanssa vaihdettiin kuulumiset ja vierailimme jopa toistemme kotona.

Sanoisin, että se on ihmisestä kiinni.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Niinpä. Harva kuitenkaan kehtaa jättää vastaamatta ystävälliseen tervehdykseen.

Minua ilahduttaa se, että läheskään kaikki ohikulkijat eivät edes ole naapureitani. Tuossa kulkee paljon koiranulkoiluttajia.

Kyllä iloinen tervehdys aina piristää mieltä:)

Jouko Koskinen

Piristyn itsekin hymynhäiveestä kassalla kun näen nimen kassan ryntäällä
ja moikkaan "päivää Sari" - tai nuoremmalle kassalle "moikka Mari".

Kun kaupungilla kävellessä tapaa kessuttelevan naisen on kysyttävä 'tiesitkö
että tupakka rumentaa'? ' ... joo mutta kun se on niin vaikea lopettaa..'

Oikea neuvo on tietysti ' eikö voitaisi tehdä yhdessä jotain mikä auttaa unohtamaan tupakan?'

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Isolla kirkolla, eli Helsingissä ei vissiin myöskään tervehditä kaupankassoja kuten täällä usein pruukataan tehdä. Tavaraa liukuhihnalle lastatessa sanotaan moro ja sitten kun on maksettu ostokset ja pakattu sanotaan morjens.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"Moro" on myöskin pääkaupunkiseudulla yleinen tervehdyksen ilmaisumuoto.
Ei ole Pirkanmaalaista yksinoikeutta....

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Moi Sari! Satuin huomaamaan siut aamusavuilla. Kiva sää... se vois tähän aikaan vuodesta olla paljon hankalampi. Muistathan viimetalviset lumet ja pakkaset - huh.

Eiks teidänkään talossa saa polttaa edes parvekkeella? Tää holhousyhteiskunta on jotenkin niin kaksteräinen juttu. Mutta mukavaa, että oot just siinä just nyt, koska piristäähän tää miunkin päivääni. Tupakkataukoa ei turhaan pidetä sosiaalisesti tärkeenä asiana!

Polttamista voi tietysti paheksua, mutta usko pois että tätä miun koiraakin katsotaan välillä tosi vihaisesti. Enkä mie ihan aina viitsi napata sen jätöksiä pussiin, varsinkaan silloin kun ne osuvat asfaltin ulkopuolelle. Orgaanista jätettähän se kuitenkin on, vaikka ei hyvältä pientareella näytäkään. Vuoden päästä se kuitenkin on varmasti poissa, toisin kuin kaljatölkit tai muovikassit.

Jotenkin tuntuu, että koiranpennun katse on niin avoin ja rehellinen, että just sitä tarttee tällasina aikoina. Kun kuuntelet jotain Kataista tai Urpilaista, niin voisko niihin muka luottaa?

Hyvää Itsenäisyyspäivää!

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Moi Tuomo. Muutin ihan vähän aikaa sitten tähän asuntoon. Papereissa ei mainita tupakointia lainkaan, joten en tiedä millaiset säännöt täällä on. Ajattelin kuitenkin ihan oma-alotteisesti olla huomaavainen. Näin talvella kukaan tuskin istuu parvekkeella, mutta kesällä on toisin. Tässä pohjakerroksessa on ihan sama kummalla puolella käyn savuilla, joten en viitsi käryttää naapureiden parvekkeen alla.

Itse pidän koirista kovasti, eikä se kakka haittaa minua, kunhan sitä ei löydy ihmisten kulkureiteiltä. Edellisessä asuinpaikassani suututti, kun joku naapuri kakatti koiraansa pihassa. Sitä ihteään oli välillä suoraan ulko-oven edessä, lasten leikkipaikoilla yms. Aina sai katsoa minne astui.

Asian teki erityisen ikäväksi se, että talossamme asui monta koiraa. Todennäköisesti ainoastaan yksi sikaili pihalla, mutta naapurusto alkoi katsoa vinoon kaikkia koiranomistajia. Täysin syyttömätkin saivat vihat niskoilleen.

seppo kirnu

Tamperelaiset ovat muutenkin juilempaa ja hövelimpää jengiä kepeesti, verrattuna heslingin häslääjiin!

Tampereella on aina mukava käydä, mutta sielläkin ihmisiä vaivaa jonkun verran pintakiillon kyttäys-syndrooma. Mutta ei niin paljon kuin helsingissä, missä räkäiset äpärätkin kyttäävät ensin kengät sitten muut tamineet ja vasta sitten katsovat päähän ja jos pää + kengät ei natsaa niin alkavat kakomaan mokomat nulukit!

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Eiköhän niitä niskojensa nakkelijoita ole ihan joka kaupungissa. Suureeen kaupunkiin niitä mahtuu vain enemmän.

Pääsääntöisesti täällä on mielestäni melkoisen höveliä sakkia.

seppo kirnu

Mikä siinä muuten on että tampereella on niin hitosti savolaisia? Tai ainakin siellä kuulee kotoista 'siuta' ja 'miuta' useammin.

Se on näet poikaa ettei murretta ole pakko peittää.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

En ole koskaan tavannut savolaista, joka tahtoisi puhua Tampereen murretta:o/

seppo kirnu

Kyllä se on hauska murre Tampereella.

Se on vaan savolaisen hieman himmelimäinen oppia.

Mutta siis höveli et juila kylä on se tampere. Miekii puskajunttura tykkään siit.

Tämän blogin suosituimmat