sarilait

Standardit palovaroittimien kiinnikkeisiin!

Palovaroittimeni sanoi sopimuksensa irti, mutta ei hätää, koska minulla on toinen tilalle. Paitsi että se hätä on kuitenkin. Vaikka miten katsoisin, uusi varoittimeni ei sovin vanhan kiinnittimeen.

Palovaroittimet eivät kestä ikuisesti. Itselläni ei ole porakonetta saati taitoa käyttää sellaista. Kattokin on kovin korkealla näin lievästi vertikaalirajoitteisen näkökulmasta. Tuolillakin jo huimaa, saati sitten tikkailla. Jos jokaisen varoittimen kohdalla pitää porata uudet reiät, on katto pian pahan näköinen, mutta koska katto on rosoinen, ei käy teippikiinnityskään.

Vuokranantajani ei maksa uuden varoittimen asentamista, joten joudun maksamaan huoltomiehelle omasta pussistani. Lisäksi menee muutama päivä, että huoltomies ehtii paikalle. Joudun siis nukkumaan muutaman yön ilman varoittimen suojaa.

Meillä on standardeja jos jonkinlaisille hilavitkuttimille, mutta jostakin syystä sitä ei saada lakisääteiselle palovaroittimelle. Ihme touhua:(

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Kaksipuoleinen tarra taitaa olla liian heikko ratkaisu. Ajan kanssa ehkä tippuu katosta, seinällä taitaisi pysyä.
Varmaan standardin mukainen, mutta kun standardeja samasta asiata on yleensä kymmeniä, niin ei se mitään auta.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Tasaisessa katossa saattaisi tarra pysyäkin, mutta kattoni on ropuliainen. Varoittimieni kiinnittimet ovat aivan erilaisia. Yritin tutkia asiaa netistä, mutta en ainakaan löytänyt mainintaa standardeista.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Laita se uusi vanhaan kiinni sillä teipilläsi ja sinulla on uusi palovaroitin jossa on vanhan kiinnikkeet.

Tai ruuvaa se vanha pohja pois ja laita niihin vanhoihin reikiin tai ainakin yhteen reikään kiinni se uusi.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

"...joten joudun maksamaan huoltomiehelle omasta pussistani..."
Se huoltomies maksaa enemmän kuin palovaroitin? Eli jos löytäisi rikkoontuneen varoittimen kanssa kiinnittimiltään yhteneväisen varoittimen, niin voisi ehkä säästää?

Ongelmahan on tietenkin todellinen. Siis ettei palovaroittimia ole kiinnittimiltään ilmeisestikään standardisoitu. Sitä tuskin Suomen eduskunta (enää) pystyykään päättämään.

Bilteman musta kaksipuolein tarrateippi varmasti kestäisi palovaroittimen painon. Ongelma vain, että se ilmeisestikin jonkinlaista rapinkia oleva kattopinta ei oikein sovellu tartunta-alustaksi, ainakaan ilman sopivaa käsittelyä.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Palovaroittimiahan saa jo kympillä ja halvemmallakin. Tuskin kukaan lähtee töihin noin pienellä palkalla. Lisäksi huoltoyhtiöhän sen veloittaa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Kaikista teknisistä vempaimista puuttuu nykyisin standardi. Erilaisia puhelimia on tuhansittain ja niille jokaisella netissä vaikka miten monta satasivuista manuaalia. Erilaisia maksupäätteitä ja vuoronumeroautomaatteja on monenmoisia.
VR:n lippuautomaatit toimivat Helsingin asemalla eri tavalla kuin Tampereella jossa systeemi oli vaihtunut kesäaikaisesta.
Ennen tiesi miten radio kuin radio aukeaa ja televisionkin osasi laittaa kyläpaikassa päälle kysymättä neuvoa. Kaupasta oli helppo löytää sopiva hehkulamppu loppuunpalaneen tilalle. Pölynimuriin löytyi pussi vaikka ei ollut mallikooodia mukana.
Tää on nykypäivää, vapavalinnan ihanuutta!
Nyt just kaipaan minäkin porakonetta, Kehtaisinko pyytää napurilta jonka alituisesta porakonennkäytöstä olen valittanutkin.
Mun mielestä toimiva palovaroitin kuuluu vuokranantajan maksaa. Vuoralaisen velvollisuus on ilmoittaa jos ei ole kunnossa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Lain mukaan huoneiston haltija, eli tässä tapauksessa vuokralainen, on vastuussa, palovaroittimesta.

Ettekö te mimmit osaa enää räpsytellä silmiänne? Ei nyt ole edes kaupungissa vaikeaa löytää ihmistä jolla on pora ja joka osaa tehdä sillä rei'än kattoon. Kysy siltä seinänaapurin perheenisältä vaikka.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Jos räpsytän silmiä luullaan että joku roska on tullut niihin. Ihan mahdotonta on ollut saada joku edes kiinnittämään linnunpöntöt. Minulla ei ole ketään luottohenkilöä jolta apua saisin tällaisiin poraushommiin tai vastaaviin.
Ja jos ei ole riittävän riskiä apulaista voi saada pelkän asunnon sekaisuuden takia häädön. Tajuan että jatkuva hajuhaitta ja rottia houkuttava siivottomuus voi olla häädön aihe, mutta mitä se muita haittaa jos omassa asunnossa on sekamelskan keskellä?
Mielivalta on tainnut päästä valloilleen.

Käyttäjän AaroJuhanaKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

Myöskin akkuporakoneiden ja muiden akkutyökalujen akut olisi mielestäni syytä standardoida, niin että kävisi samat akut erimerkkisiin ja erityyppisiin koneisiin. Nyt parhaimmillaankin sopii saman valmistajan eri koneisiin sama akku.

Tämän blogin suosituimmat