sarilait

Harmillinen ostosreissu

Olipas jännä kauppareissu tänään. Käväisin viikonloppuna vaateostoksille ja löysin uudet farkut. Tänään oli taas asiaa kaupungille ja kiskaisin tuliterät housut jalkaani ja menoksi. Ensin saapastelin Sokokselle ja havahduin jonkinlaiseen piippaukseen asuessani ovasta sisään. Hoitelin ostokseni ja ulos mennessäni kuulin uuden piippauksen. Mielessäni käväisi varashälytin, mutta koska rehellisenä ihmisenä en ollut varastanut mitään, kohautin olkiani ja jatkoin matkaa.

Seuraava etappi oli Lidl. Heti kun astuin ovesta sisään, portti alkoi ujeltaa kovaan ääneen. Jäin hölmistyneenä seisomaan. Paikalle tuli vartija, jonka kanssa aloimme etsiä hälyytyksen syytä. Vartija kysyi heti, olenko ostanut Tokmannilta uusia vaatteita. No sieltähän minä ne uudet housuni ostin. Vartija tiesi kertoa, että Tokmannin vaatteisiin ommellaan kiinni varashälyyttimet, jotka tulisi itse kotona poistaa.

No kiva juttu. Kassalla ei mainittu kyseisistä hälyyttimistä mitään. En myöskään nähnyt liikkeessä minkäänlaisia varoituslappuja. Kotona aloin tutkia asiaa, ja pesuohjeen alta todella löytyi kangaspussi, jossa luki että poistettava ennen käyttöä. Pussi oli niin hyvin jemmassa, että sitä ei huomaa ellei tietoisesti osaa etsiä.

Ymmärrän kyllä, että myymälävarkaudet ovat todellinen ongelma. Mutta kun rehellisesti maksetut vaatteet pistävät hällärit ympäri kaupunkia soimaan, alkaa asiakkaan otsasuoni sykkiä. Voisivat edes kassalla kertoa kyseisestä hälyyttimestä. Minä lähdin kotiin kesken ostosreissun, koska en uskaltanut luottaa siihen, että kaikissa liikeissä suhtaudutaan yhtä ymmärtäväisesti uusiin housuihini

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Olisiko syytä tehdä rikosilmoitus asiasta?

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Tuskin. Eiköhän tämä blogi-kirjoitus riitä pahan mielen ulospuhaltamiseen.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Koska Tokmannin toiminta on ilmeisen laajamittaista ja jatkuvaa, ei ole väliä, onko kyseessä asianomistajarikos Esitutkintalain 3. luvun 4 §:n mukaan. Varsinainen rikosnimike voisi olla Todistusaineiston vääristeleminen eli Rikoslain 15. luku ja 7 § tai sitten kunnianloukkauskin voisi kai tulla kyseeseen.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #3

Tiedä häntä. Tässä suunnittelen kiukkuisen sähköpostin lähettämistä. Ilmeisesti meitä Tokmannin uhreja on useampia, koska vartija osasi heti kysyä Tokmannin vaatteita.

Ilkeän miinan ovat kehittäneet rehellisille asiakkailleen:(

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Pitäisiköhän lisätä Ässä Tokmannin eteen seuraavalle ostosreissulle?

Siis pääseekö myymälästä ulos kassan kautta ilman että hälytin herää - omituista.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Tokmannilta pääset ulos, mutta toisessa kaupassa voi hällärit huutaa, jos vaatteisiisi on piilotettu varashälytin. Omista housuistani se löytyi pesuohjeen alta ja piti saksilla leikata irti. Olipas fixu vekotin:o/

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jos Tokmannilta pääsee ulos, niin mitä hyötyä Tokmannille hälyttimistä on? Taitaa olla sellainen hälytin joka aktivoituu muissa liikkeissä, eikä Tokmannilla. Outo tapa laittaa hälytin joka ei hälytä tuotteen lähtöpaikassa.

Onkohan nyt ostettu sellainen tuote jota ei itsekään tiedetä Tokmannilla ja siksi ei osata kassalla neuvoa. Olisi syytä mennä kiukuttelemaan Tokmannille, niin jatkossa toiset säästyisivät ongelmalta.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski Vastaus kommenttiin #7

Kun se hälytin menee kassalinjan kautta eikä tunnistimien välistä, josta itse kulkee, ei tietystikään synny hälytystä. Sitten kun kulkee ne farkut jalassa, joissa hälytin on, niin tietysti tunnistimet sen huomaa.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #7

Minä lähdin Tokmannilta ulos kassojen kautta, mutta en huomannut katsoa, onko kassojen kohdalla hälyytinporttia. Tokmannilla ei todellakaan sattunut mitään ihmeellistä. Ongelma tuli esiin vasta muissa kaupoissa.

Minä en taatusti ole ainoa, jolle on noin käynyt. Pitää tosiaan ottaa Tokmanniin yhteys ja penätä vastauksia. Ei rehellisiä asiakkaita saa kohdella noin. Sitä en kuitenkaan usko etteikö Tokmanni tietäisi kyseisistä hälyyttimistä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #9
Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #10

Jahans. Minä törmäsin tähän tietoon vasta nyt. Jatkossa siis pitää kollata kaikki uudet vaatteet tarkoin ennen käyttöönottoa. Ymmärrän toki, että varkauksia tulee estää, mutta vähän epäreilulta tämä silti tuntuu:(

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #7

- Wiheriäkosken mukaan kaupoilla ei välttämättä aina ole tietoa siitä, millaisia hälyttimiä ulkomailta tuoduissa tuote-erissä voi olla.

– On tapauksia, joissa suomalainen asiakkaamme ei ole edes tiennyt, että tuote-erässä on hälyttimiä. Asiakas on saattanut ostaa jotakin yhdessä ison kansainvälisen ketjun kanssa, ja ketju on halunnut tuotteisiin hälyttimet, mutta suomalainen asiakas ei ole tiennyt tästä. Silloin myymälöiden henkilökuntakaan ei ole osannut toimia myyntitilanteessa.

Tätä minä tarkoitin ja on näköjään tämäkin mahdollista.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #12

Huh, vaikeaksi menee. Tätä menoa varashälyyttimet menettävät tehonsa, koska kaikki olettavat automaattisesti, että kyse on väärästä hälyytyksestä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

– Jos asiakas ostaa esimerkiksi paksun toppatakin, eikä takki ole käynyt kassalla tarpeeksi lähellä skanneria tai on ollut hihnalla porttien ulkopuolella, hälytin voi jäädä deaktivoimatta. Kyse on inhimillisestä virheestä. Tällöin vaate saattaa myöhemmin hälyttää muussakin kaupassa.

Eli kassan ei kuulukaan sanoa asiakkaalle, että poista se, vaan kassan tulisi deaktivoida se hälytin ja tämä on jäänyt tekemättä. Valituksen paikka.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Noin voi käydä vahingossa, hälytin pärähti Sokoksella. Vartija siihen että olenko ostanut vaatetta, minä takaisin vaateosastolle ja kassa pyyteli anteeksi. Ei se sen kummempaa ollut.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Ei minuakaan varkaaksi syytelty. Sinänsä kyllä huvittaa ne Sokoksen portit. Aiheutin hälyytyksen sekä sisään että ulos mennessäni, eikä kukaan reagoinut porttien vihellykseen millään tavoin. Tuli vähän sellainen tunne, että Sokoksesta voisi oikeasti kävellä ovesta ulos varastettua tavaraa mukanaan, koska kukaan ei reagoi millään tavoin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #16

Paitsi että ottaisivatkohan ulko-ovella kiinni. Siitä on muutama vuosi aikaa, mutta muistaakseni hälytin oli rullaportaiden alapäässä ja pysähdyin siihen ihmettelemään että minäkö se olin.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #17

Minä saapastelin ulko-ovesta ulos, eikä perääni huutanut kukaan muu kuin portti.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #18

No, olihan housut omat, ja kai varkailla on temppunsa jotta portit ei huuda perään.

PS. Ollaan varmaan käyty samassa Sokoksessa, tulitko rullaportaita 1. kerrokseen vai muistankohan väärin.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #19

Kävin ihan tässä Tampereen Sokoksella. Portit jokaisella ovella. Sain kuitenkin hoidettua ostokseni katutasossa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #20

Täytyy joskus uteliaisuuttani vilkaista onko siinä rullaportaita alas pohjakerrokseen tullessa hälyttimet. Tuli muuten mieleen että on käynyt toisenkin kerran niin, Hallituskadulla liivikaupassa, mutta menin sieltä suoran kotiin. Jotta ei se varmaan kovin epätavallista ole että unohtavat poistaa.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #21

Kävin joskus tissiliivikaupassa. Kun aloin pukea eräitä tissiliivejä päälleni, varashälyytin hajosi ja takaosa pyöri lattialla. Ihmettelin hetken, minne se etuosa oli lentänyt, mutta tarkoista etsinnöistä huolimatta sitä ei löytynyt mistään.

Löysin sopivat liivit ja sattumalta satuin hipaisemaan alaselkääni. Varashälyyttimen etuosa, eli se hälyyttävä osa oli luiskahtanut housujeni vyötärön alle. Jostakin syystä en vain tuntenut sitä. Onneksi löytyi ennenkuin menin kassalle. Olisin varmaan joutunut riisuutumaan nakusilleni, jos portti olisi alkanut hälyyttää.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski Vastaus kommenttiin #22

Jälleen yksi kirjoitus, joka todistaa, miten onnekas olen syntyessäni mieheksi enkä transuksi. Nuo tissiliivijutut, huh.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #24

Kyllähän ne man boobsit ovat jo ihan tunnettu juttu. Se on vain miehen omasta tahdosta kiinni, käyttääkö vaiko ei. Minulla ei ole mitään vastaansanomista puoleen tai toiseen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #25

Taidan olla sen verran vanhanaikainen että urheiluliivit kyllä kävisi, mutta enpä ole varma kuinka reagoisin jos olisi pitsiset vaaleanpunaiset. Niitäkin on netissä, bra for men.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #26

Enpä jaksa miesten kohdalla ajatella niin pitkälle. Nuorena harrastin kaikkia ihania pitsihörhötyksiä, nykyään käytän lähinnä urheiluliivejä. Makunsa kullakin, ja hyvä niin.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Minäkin olin ostoksilla tänään. Uffisssa . siinä taisi suurin osa tavaroita olla uusia, jotain ykijäämävarastojaItselleni ostin ensimmäiset keinonahkaiser kengöt joita arvelen sopiviksi tällaisilla ilmoilla. Toiveissa on ollut kengt joita ei tarvitse sito naruilla. Pikku myyllä koristeltuihin pörrösukkiin tuhlasin...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Tuossa ei käsitelty erästä tapausta, joka sattui taas minulle viikko, pari sitten. Kun pakkasin ruokaostoksia kaupan muovikassiin, se repesi. Otin sitten toisen kassin kysyen kassalta, pitääkö maksaa. Ei tarvinnut, mutta sekin repesi. Otin sitten kaksi ja niistäkin toinen repesi, kun perunapussi kosketti kassin sivua. Siitä huomasin, että kyse ei ollut terävästä pakkauksen reunasta, joka olisi viiltänyt kassin rikki. Sain sitten tavarat kannettua autoon yhdessä hyvin vajaassa rikkinäisessä ja yhdessä myös melko vajaassa ehjässä kassissa. Kotona sitten tutkin kasseja tarkemmin ja totesin, että ne kaikki kolme rikkinäistä olivat ratkenneet saumakohdasta.

Aikaisemmin kassit ovat revenneet viillosta ja sen takia pyrin aina pakkaamaan kassin pohjalle tavaraa, joissa ei ole teräviä reunoja. Jos sitten päällä oleva, esimerkiksi leikkelepakkaus, viiltää, ei vahinko ole niin suuri. Aina olen saanut uuden kassin ilmaiseksi, jos olen tarvinnut, mutta on se hyvä tapa kysyä.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Tuossa on se ero, että minun tapauksessani hälyytin oli ommeltu vaatteeseen kiinni ja se oli tarkoitus itse poistaa kotona. Enhän minä tietenkään poistanut sitä, koska en edes tiennyt koko hälyyttimen olemassaoloa.

Tästä eteenpäin pitää tarkastaa kaikki uudet vaatteet tarkasti,koska jonnekin pesulapun taakse on saatettu jemmata hälyytin. Vaikeaksi menee.

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Ostin pojalleni lompakon torimyyjältä ja se sitten kassoilla piippaili ja aina laskivat rahat ja lompakkoa tutkivat kunnes uskoivat. Emme löytäneet ko lompakosta sitä mokoman hälytintä.

Tämän blogin suosituimmat