sarilait

Viides pukkipariäänestys alkaa

Luit otsikon oikein. Blogistaniin todella valitaan jo viidettä pukkiparia. Joulukuussa 1012 pohdiskelin jotakin mukavaa tapaa, jolla voisimme kaikki yhdessä aloittaa joulunodotuksen.  Mieleeni pätkähti, että voisimme valita blogistaniin joulupukin ja  -muorin. Ensimmäistä äänestystä järjestäessäni en osannut ajatella asiaa sen pidemmälle, mutta niin vain äänestyksestä on syntynyt perinne. Toki vuosi nolla pitää ottaa huomioon, mutta netissä jo neljä vuotta on pitkä aika. Tämä on ollut mahdollista, koska Usarista löytyy valtavasti todella hyviä blogaajia. Nyt on siis aika aloittaa juhlavuoden äänestys.

Kerrataanpa säännöt. Äänestää voi sekä Puheen-  että Vapaavuoroon kirjoittavia. Minkäänlaisia vaalikampanjoita ei suvaita, mutta jos vuoden mittaan kunnostautuu osoittamalla luovuutta, ei turhia trollaile ja suhtautuu kunnioittavasti toisiin kirjoittajiin ja muutoinkin osoittaa hyviä tapoja, voi vuoden lopulla saada kunniakkaan Joulupukin tai Joulumuorin arvonimen. Kyky ajatella omaperäisesti lasketaan myös luovuudeksi.

Joulupukin ja  –muorin arvonimen ovat jo saaneet seuraavat henkilöt:

Vuonna 2012 arvonimen saivat Jenni Tamminen ja Antti Alftan.

Vuonna 2013 kunnia myönnettiin Petra Nyqvistille ja Veikko Sorvaniemelle.

Vuonna 2014 voittoon ylsivät Ana María Gutiérrez Sorainen ja Ari Alsio.

Vuonna 2015 pukkiparina hääri Hilkka Laronia ja Seppo Turunen.

Oma ehdokkaani juhlavuoden joulumuoriksi on Irja Laamanen. Minulle tulee Irjasta aina mieleen satujen hyväsydämminen kuningatar. Irja osaa kirjoittaa todella loistavia kirjallisuus- ja elokuva-analyyseja, saati Irjan televisiosarjoista tekemät analyysit. Irja on loistava esimerkki siitä, että todellinen sivistys on muutakin kuin lukeneisuutta. Irja kohtelee toisia kirjoittajia aina kunnioittavasti, eikä sorru halpamaisuuksiin. Lukeneisuuden lisäksi voidaan siis mainita myös sydämmen sivistys.

Ajattelin, että kuningatarmaisen Irjan rinnalle sopisi hieman kansanomaisempi pukki, eli Tuure Piittinen. Tuurehan on todella pitkän linjan blogaaja. Olemme saaneet vuosien varrella nauttia monista Tuuren kertomista kaskuista. Tuure on taitava keskustelija ja osaa hyvin perustella näkemyksensä. Turhaa trollaamista Tuure ei harrasta.

Näin joulutohinoissa unohtuu helposti  se, mistä koko homma on saanut alkunsa ja ne, keiltä saamme lahjoja päivittäin. Näin juhlavuonna ehdotan kunniatontun arvonimiä seuraaville henkilöille: Niklas Herlin, Markku Huusko ja Teemu Kammonen.

Omat ehdokkaani ovat siis Irja ja Tuure. Kerro omat ehdokkaasi ja mielellään anna myös hieman perusteluita. Kerro myös mielipiteesi kunniatontun arvonimistä.

Äänestysaika päättyy 6.12.2016 klo 12.00.

Juhlavuoden kunniaksi kaikki äänestämään!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Seija Nylund ja Pekka Lukkala

Irja ja Tuure ovat kyllä yhtä hyviä.

Vaikea laittaa ketään pukki tai muorijärjestykseen, mutta en halunnut ainoastaan myötäillä jo ehdotettua pari, jotta saadaan parempi kilpailu, kuin demareiden puheejohtajakisa.

On totta, että parit pitää sopia hyvin yhteen myös, minusta nämä ehdotetut parit sopivat juuri keskenään, mutta ei jos heidän vetäisi ristiin;)

Hyvää ja iloista joulunodotusta kaikille.

Käyttäjän amgs kuva

Irja Laamanen on periksiantamaton joulumuori ja Pekka Lukkala olisi hyvin harkitseva joulupukki. Äänestän heitä.

Hieno Sari, että olet jaksanut. Tulevana vuonna voitaisiin jo marraskuun alussa pitää presidenttipariäänestys 100-vuotisjuhlan kunniaksi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Lauri Gröhn voisi myös tuntea ylpeyttä tuosta pukkinimityksestä. Muorien puolella on myös esimerkiksi Viola Heistonen varteenotettava kandidaatti.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Pukkinimitys ei ole nimitys. Hohhoijaa.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #5

Titteli ei ole teli... jaa, jääköön tuo sanomatta, kun kysymys on sentään joulun iloisesta odottamisesta.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Irja Laamanen on ehdoton valinta Joulumuoriksi tasapuolisten, mielenkiintoisten ja usein myös valtavirran sivusta haettujen blogimerkintöjensäkin vuoksi.

Joulupukin virkaan voisi tänä vuonna viimenkin nimetä lähes vastaavin perustein mielestäni Puheenvuorojen laadukkaimman kirjoittajan Juho Antikaisen, jonka pyyteetön, jo vuosikausia kestänyt, blogistinura on usein johdattanut lukijoiden ajatukset huomioimaan yhteiskuntamme vähäosaisia...

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen
Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Minun ehdokkaani ei ole koskaan mennyt läpi yhtään missään vaaleissa joten tämä saattaa vaikuttaa lopputulokseen mutta.

Toistan takavuosien ehdotukseni esittää joulumuoriksi Sari Laitista, joka aina yhtä varmasti kuin Joulu tulee, avaa uuden pukki ja muori -kilpailun.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Ihana Sari, sulle Vappaavuoron ihana henggetär huomionosotus, Irja Laamanen joulumuoriksi, Juho Antikainen joulupukin virkkaan, kunniatontuiksi ilolla ja kiitollisuuella Markku, Niklas ja Teemu, niin ja viissaustontuksi Lauri Gröhn!

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Ai unohin jo Tuuren, mutta ens kerralla, rakastan Tuuren kerta kaikkihaan omaperästä ja oivaltavvaa tyyliä ja välilä sitte tosielämän karujaki tosiasioista rehellisesti kertovvaa kirjottamista.

Juhon oman kommentin lisäksi joulukuuset viime vuona oli ihana rojekti!

Irja on tyylikäs, objektiivinen ja suvaitsevainen ja elämää ymmärtävä kirjottaja, rakas ja ihana ihminen!

Sori, perusteluni sekavasti vasta tässä toisessa kommentissa, hyvvää yötä rakhaat usarikaverit!

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Heistosen Violaa kannatan Joulumuoriksi. Paljon tietoa kirjoituksissaan ja linkkejä juttuihin joita muuten en hoksaikaan hakea.
Väheksymättä ketään muoriehdokasta.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Nyt meni kyllä tosi vaikeaksi ja kun tämä joulun läheisyyskin tuli ihan yllättäen, kuten meille talvikelitkin yleensä tulevat.

Täällä on kyllä niin monia sympaattisia kirjoittajia, että on melkein mahdoton asettaa heitä järjestykseen. Mitä ominaisuuksia sitten joulumuorilta vaaditaan? Lämpöä ja sydämensivistystä tulee ensimmäisenä mieleeni...

Teitä on niin monta sopivaa joulumuoriksi! ! Irja tuli ensimmäisenä mieleeni, mutta hyvänä kakkosena on monitietäjä Seija ja kolmostilat vievät Sari ja Elle-Marketta. Heinosen Viola on myös niin lämmin ja äidillisen oloinen, ettei häntäkään voi jättää mainitsematta.

Ääh, vaikeaa tämä on päättää, mutta ehkä vaaka kallistuu kuitenkin nyt eniten Irjan puolelle. Hän on lämmin ja fiksu nainen, kuten te kaikki, mutta pisin korsi ja ääneni menee nyt hänelle.

Joulupukiksi Irjalle sopisi näin ensihätään ajatellen Juha Kuikka tai Tuomo Kokko. Molemmat antaisivat sopivaa vastusta moniosaaja Irjalle, eikä Janne Salonenkaan kauaksi jäisi näistä herroista. Ja tietysti pyytetön, vähäosaisten puolestapuhuja Juho Antikainenkin sopisi joulupukiksi erinomaisesti. En minä osaa sanoa, pitäisikö vetää arvalla, vai kysyä neuvoa itse Irjalta? Auta Irja!!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kiitos maininnasta, mutta ihmettelinkin jo aiemmin, ettei kukaan vielä ollut ehdottanut Kaija Kelhua muoriksi. Hänessäkin on oikeata ainesta.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Kaija kirjoitin tuonne loppupäähän ajatuksiani, mutta vaikeuksia oli päätää kenestä tulisi sopiva Joulupukki. Hyviä mahdollisuuksia on niin runsaasti ja perusteluun ei juuri nyt voimat riitä. Suosittelen katsomaan myös heitä, joita ei vielä äänestykseen ole edes päässyt. Kiitos Kaija analyyttisistä ajatuksistasi.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Hei, sanokaapas nyt mielipiteenne kunniatontun nimityksistä myös!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Pekka Iiskonmäellä on jo valmiiksi tonttulakki päässä. Huusko, Kammonen tai Niklas eivät kukaan ole tonttuja, mutta hyviä henkilöitä nimettäväksi vuoden tontuksi;)

Ehkä tontulle pitäisi keksiä joku parempi vastine eli nimitys. Tonttu kun on saanut hiukan alentavankin maineen. Kolme tietäjää sopisi myös joulustooriin, eli ehdotan Niklasta, Markkua ja Teemua vuoden itämaiseksi tietäjäksi, jotka toivat Jeesus-lapselle kultaa ja mirhamia.

Sitten pitäisi valita vielä vuoden Maria ja Josef, mutta minulle riittää kyllä joulumuori ja joulupukki, koska sellainen oli alkuperäinen idea. Jatkossa voisi olla myös enemmän nimikko-henkilöitymiä.

Juha ja Kaija olisivat kyllä hyvä valinta, mutta onhan meillä paljon vuosia edessä, ei kaikkea voi saada yhteen kertaan, Eniten ääniä saaneet voittakoon.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Juu, ajattelin tässä nyt vain juhlavuoden kunniaksi, että voisimme kiittää vähän heitäkin, jotka ovat tehneet koko perinteen ylipäätään mahdolliseksi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #17

Hei Sari, nyt on vasta vuosi 99, joten ensivuosi vielä. Enkä tiedä onko kenellekään kunniaksi tulla nimitetyksi 100 vuoden tontuksi, siksi kannatan tietäjiä;)))

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #17

Sari, eiköhän jokainen huomaa itse milloin on tonttuillut, ihan pitkin vuotta.

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

No jospa riittäki vain Joulumuori ja Joulupukki ja me muut ollaan iloisia, viisaita, sekä kunniallisia pikkutonttuja koko joukko.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Mikseipä tuota iloa antaisi kunnianimityksillä myöskin Niklakselle, Markulle ja Teemulle, jotka joutuvat taistelemaan monet kerrat lukiessaan näitä välillä tylsiäkin blogeja läpi. Ei se aina niin helppoa taida olla? Viisaustonttu, kuulostaa ihan lystiltä nimitykseltä.

Muuten olen kovasti odottanut Irjasta jotain tietoa ja hänen mielipidettään joulupukista? No, jaa, taitaa olla liian vaikeaa ehdottaa itse mieluisinta kaveria joulupukiksi, joten minäpä ehdotan häntä, joka minulle heti ensimmäisenä tuli mieleeni.

Juha Kuikka, joka sopisi niin hyvin Irja-joulumuorin pariksi! Molemmat ovat myös ahkeria kirjoittajia kummallakin puolella "pöytää". Irja on todella ahkera blogien kirjoittaja. Juha taas ahkera ja paljon tietävä kommenttien kirjoittaja vähän joka alalta. Se on minusta hienoa ja hän varmaankin tietää paljon myöskin joulupukin tärkeistä töistä:)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mitenkä se varsinainen äänestys järjestetään? Teetkö uuden blogin?
Itse asiassa harkittuani enemmän tulen äänestämään nimenomaan Viola Heistosta muoriksi. Olemme sen hänelle velkaa.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Unohdin kokonaan, että myöskin Lauri Grönille piti antaa joku oma titteli, kun hän niin ansiokkaan sitkeästi teilaa meidän kommentit alimpaan kattilaan. Tietty, välillä ihan ansiosta nekin on sanottu. Liiat kehut vain meitä turhaan ylpistävät ja kehitys menee vain kaikilla ilman sitä suoraan alaspäin.

Nyt pitäisi meidän super-taiteilija-kuvittajatonttumme Sirkun tulla hätiin. Hänen mielikuvituksensa riittäisi tähän vaikeaan tehtävään, eli keksiä osuva arvonimi Laurille, joka meitä niin usein sivaltelee piiskallaan:) Tosin ihan hyväntahtoisesti kuitenkin, näin oletan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mitenkäs olisi Vapaavuoron Mörökölli?

Käyttäjän sirkkulinnea kuva
sirkku pitkanen

...varmasti Lauri oman ajattelutapansa mestarina on yksi tärkeä osanen pitämään blogistanin balanssissa, varmastikin "Tarkastajantarkastaja-tonttua" tarvitaan aina - pitäähän tarkasti maailman menoa raportoivia tarkastajiakin pitää vähän silmällä.
Minä voin olla vaikka virallinen Suklaapossu, peilaten tätä pimeän ajan nautinnonhaluani erinäisten herkkujen parissa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kyllä me kaikki suvaitsemme suklaapatukan pimeän ajan nautinnon halujesi tyydyttämiseksi. Mutta en tiedä onko sinusta possuksi?

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Hienoa Sirkku, että olit sopivasti kuulolla, jotta pääsit meitä auttamaan tässä tärkeässä ehdotuksessa, mikä nimitys Laurille...
Minusta tuo tarkastajantarkastaja-tonttu olisi tosi mainio ja varmasti Lauri itsekin siitä tykkäisi? Kiitos ja halit hienosta ehdotuksesta:)

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #28

Rauhoitutaas vähän. Tuomarina vihellän pelin poikki tässä kohtaa. Nyt on tarkoitus olla joulumielellä. Minä en hyväksy minkäänlaista pilkkaamista tähän äänestykseen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #29

Eiköhän jokainen kuitenkin ole ollut hyväntahtoisella huumorimielellä kommentoimassa.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #29

Sinulla on toki kaikki oikeudet viheltää peli poikki, mutta enpä usko Laurin tästä pahastuvan....leikkiähän tämä vain on. Hyväntahtoista, ainakin minun mielestäni.

Itseasiassa ajattelin saada tähän koko blogiin vähän vauhtia, jotta useimmat ottaisivat äänestykseen osaa, kun näytti, ettei mikään enää liiku ja mene eteenpäin. Toisaalta olen myös kovin huolissani siitä, kun Irja ei anna kuulua itsestään...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #31

Yritin siis saada Lauria osallistumaan:)

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #32

Ok. Toivottavasti Irjalla on kaikki kunnossa.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #33

Vähitellen olo kohenee. Kolmannen sytostaattitykityksen jälkiseurauksia on paranneltu nyt viikko. Viereisellä vuoteella vasta diagnoosin saanut ja sairauden yllättävyytä sureva ja lohtua kaipaava. Selviämme. Hyvä ja osaava hoito kaiken takana. Kiitos sinulle ihana Sari, kun kysyit. Hieman on vaikea iphonen näppäimistöä käyttää..;D

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Kovimman pukin ja tontun löytämiseen äänestystä tarvita.

Tilanne on sama kuin silloin kun lainataan Schopenhaueria tai Buddhaa siitä, miten elämä on kärsimystä. Ei sen sanomiseen mitään Siddharta Gautamoita tarvita!

Palkinnon saa lähettää postissa ; Kiitos jo etukäteen. Kiitän vaimoani ja "tiimiä". Ja ennen kaikkea omia ansioitani.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Sairaalan ikkunalla joulun tunnelmaa tuo kynttelikkö. En ole jaksanut seurata mitä täällä kirjoitellaan. Sarin ehdotus tulikin täytenä ja ilahduttavana yllätyksenä kuten Kaijan ja joidenkin muiden myönteiset kirjoitukset. Täällä ei ole oikein muorimainen olo. Kannatankin iola Heistosta muorinsi. Paljon hyvää tekstiä on tullut luettavaksemme vuosien aikana ja eikö hänessä muutoinkin ole jotain jouluisen oloista? Kaijan ja Seijan, Ellenin ja muidenkin muorien aika tulee.. Vaikeampi on tuon toisen puoliskon päättäminen. Juha Kuinka, Juha Antikainen, Tuomo Gren ja moni muu Sopisi kuten jo ehdotettu Tuure Piittinen. Muitaki, lista on pitkä, sillä kirjoittavia miehiä on paljon Ilmarinin. Nyt en olleenkaan pysty enempään. Ehkä huomenna.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Viola Heistonen on todellakin nähnyt paljon vaivaa useiden blogien kirjoittamiseksi ja niihin etsimiensä linkkien liittämiseksi.

Toinen syy miksi katsoin, että olemme sen hänelle "velkaa", on usein ilmi tullut väärinkäsitys hänen ja inkeriläisten taustasta joinain kaukaisina "venäläisinä", jotka ovat tunkeutuneet Suomeen marisemaan. Sitä marisemista nimittäin piisaa "omastakin takaa" ja kyllä siihen jokainen Suomen kansalainen on samalla tavalla oikeutettu.

Kun katsoo Karjalan kannaksen karttaa:
https://www.luovutettukarjala.fi/kartat/luovkarjka...

niin Violan kotikunta Lempaala löytyy Raudun ja Kivennavan "sylistä". Hän on siis aivan samoja suomalaisia kuin kuka tahansa "Rokan Antti", sattumalta vain juuri ja juuri toisella puolella rajaa syntynyt ja sen johdosta Stalinin väestösiirtojen kohteeksi joutunut. Valinta Vapaavuoren joulumuoriksi olisi siis ikään kuin henkilökohtaisen sitkeän elämäntaistelun palkinto.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Samoin minä! Ajattelinkin jo huolestuneena, kun et ole mitään kirjoittanut moneen päivään, että nyt todennäköisesti olet sairaalassa rankkojen hoitojen uuvuttamana.

Toivon sinulle Irja kaikkea hyvää ja toivon mukaan aina huomenna on olo vähän parempi. Näinhän se yleensä menee ja siihen kannattaa uskoa, mutta oli todella ihana juttu, että jaksoit kuitenkin näinkin paljon tänne kirjoittaa.

Tämän blogin suosituimmat