sarilait

Mistä kuulakärkikynät tulevat?

Mistä kuulakärkikynät tulevat? Minä en ole vuosiin ostanut kuulakärkikynää, mutta tarpeen tullessa löydän sellaisen. Välillä pitää vähän tonkia huushollia, mutta lopulta kynä löytyy.

 

Mutta mistä ihmeestä ne kynät ilmestyvät, jos niitä ei koskaan osta? Onko olemassa jokin kynähaltia, joka käy öisin sirottelemassa kuulakärkikyniä kilttien blogistien työpöydille?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kyllä ne yritysten ponssaamia taitavat olla, katso vain kyljestä nimi kuka on sen sinulle ostanut.

Minulla on vielä jakamattomia yrityksen kyniä, jotka ovat hyviä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Vaihtoehtoisesti mistä on tarttunut mukaan;)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Messuilla ja tapahtumissa yleisesti jaossa, jopa tyrkytykseen saakka.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #3

Jep, ja sekä mainos- että näytekyniä tulee postissakin.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Sokos Hotels (3 kpl). Etelä-Karjalan kesäyliopisto (4 kpl). Lähitapiola. Konekorjaamo Pasi Koskinen. Herttua (kuntoutushotelli eteläisessä Savossa). Suomen Ilmakuva.

Eipä kestä kiitellä mainonnasta, mutta nuo kynät bongasin huushollista muutaman minuutin haeskelulla. Niistä ei ole maksettu kyninä, mutta asiakkuuksista on koitunut aikamoiset kustannukset. Toisaalta... onhan hotellimajoitus silloin tällöin joltinenkin nautinto.

minnam ahonen

Sain erään jo hieman dementian puolella olevan ikämiehen kanssa noista kynistä kivan ajanvietteen. Hänellä niitä kyniä on nimittäin ämpäritolkulla. Aikaa ei koskaan hänen luonaan menekään kynän löytämiseen vaan sen toimivan kynän löytymiseen.

Istuimmekin sitten pöydän äärelle kumpikin pyörittelemään kyniä omiin suttulappuihimme, ja heittelemään toimimattomat yhtäälle ja toimivat toisaalle. Joissakin vaikeasti määriteltävissä rajatapauksissa annoin omistajan päättää kynän kohtalosta.

Hauskinta oli rupatella kynien alkuperistä - niiden mukana kulki nimittäin kappale entisintä Suomea: nurin menneitä matkatoimistoja, entisiä työpaikkoja, pankkilaitoksia sun muita, jotka olen jo autuaasti unohtanut. Kyniä ulkomaan hotelleista ja vierailla kielillä jne.

Oireellista kuitenkin oli että lähiapteekista näytti kertyneen kourakaupalla uusia, keskenään aivan samanlaisia kyniä, samoin mm. läheisen CM:n kassalta. Joko hän pyysi tottumuksesta joka kerta kassalta aina uuden kynän tai sitten vain niitä ns. lähti ilman pyytämättä mukaan. Veikkaan jälkimmäistä. Päätinkin antaa hyvän kiertää ja sosialisoida niistä itselleni muutaman lennokkaasti toimivan. :)

Itse nakkaan heti toimimattomat kynät roskiin, eikä hyviä ole koskaan liikaa. Jotkut prototyypit säilytän siinä uskossa että löytäisin joskus jostain samanlaisen, siis huippuhyvän. Vieläkin muistelen lämmöllä yksiä, ilmeisesti jonkun lääkefirman tyrkylle jättämiä ilmaiskyniä, joita en kehdannut ottaa kolmea enempää vaikkei kukaan ollut katsomassa. Kumma homma, niitä tasaisen toimintavarmoja ja kestäviä kyniä ei tunnu saavan rahallakaan - olen kyllä sitäkin yrittänyt :)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kokeile Ballografia, suora varsi ja kumimainen pinta. Pysyy hyvin hyppysissä, ohuimpikärkisellä patruunalla ainakin minä kirjoitin nopeimmin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Juokseva kynä on kaiken a ja o. Mainoskynä, joka ei uutena pelitä on huonoa mainostamistä.

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Mulla on kaikki paikat täynnä "Rautaportin" kylkiäiskyniä. Aina kun heiltä ostaa miekan tms. niin tulee sellainen mukana. Toimivat hyvin. Niissä on jopa metallinen kuori. Jumankauta sentään minua miehuullisempi ninjasoturi voi varmaan sellaisella kynällä kaataa puita!

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kyllä se joka pusakan povarista ainakin yksi kynä löytyy muistilehtiön kera. Sen verran on vanhoja tapoja jäljellä. Lisäksi tuntematon määrä useammassa pöytälaatikossa, ehkä puolet ostettuja. Tämän "konttorihuoneen" laatikosta tarttui kerta kahmaisulla käteen opkk, mela, m&v koposet, Lapin Kansa ja Paloheimo, kaikki sinistä jälkeä jättäviä. Lisäksi muutama itse ostettu eri värejä piirtävä yksilö.

Paloheimon kynä on saatu työnantajalta "kannustimena" osallistumisesta henkilöstölehden avustamiseen. Laadukas kynä, muut ovat enemmän normaalia bulkkitavaraa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Lääkefirmat aikoinaan aloittivat ensimmäisinä mainoskynien lähettämisen. Muistan miten isoisäni närkästyi, hän lähetti kynän takaisin kirjeen kera jossa selitti, että on täysin sopimatonta yrittää lahjoa lääkäriä.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Kyniä saa myös ostaa kirjakaupoista tms. Kannattaa kokeilla ostamista. Se on mielenkiintoista, koska joutuu tavallaan miettimään samalla, mihin kynää käyttää ja valitsemaan sopivan kynän sen mukaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hyvin tuumittu. Viimeksi ostin kynän ihan ilman mainosmieltä Petroskoin Karjala-hotellin aulasta, sellainen visakuorinen ja on minulla vieläkin käytössä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jos kuulakärkikynien ilmestyminen tyhjästä on yksi elämän lainalaisuuksia, niin sellaisia voisi listata lisääkin:

-netti pätkii
-vessapaperirulla on tyhjä
-jotain unohtuu kotiin
-keittiösakset ovat hukassa
-kännykän akusta loppuu virta
-vaimo ei anna
-pysäköintiautomaattiin ei ole kolikoita
-lotossa ei voita
-sukkaparista katoaa toinen pesukoneessa
-printteri ei toimi
-jos et tunnista soittajan numeroa, kyseessä on puhelinmyyjä
-kytätessäsi ohituspaikkaa tulee maantieajossa auto vastaan vain silloin. kun
näkyvyys ohittamiseen olisi riittävä

Mutta onneksi niitä kuulakärkikyniä piisaa! ;)

Käyttäjän mijaakko kuva
mikael jaakkola

Joo, ainakin lyijykynä on tylsä tai tyhjä. Sukkien katoamista olen sen verran tutkinut, että alkuviikosta pareja katoaa enemmän kuin loppuviikosta. No ei se kyllä ole totta. Se, että minulta oli kateissa viikonpäiväsukista enemmän alkuviikon kappaleita kuin loppuviikon, johtui varmaankin siitä, että olin ottanut niitä viikonpäivistä piittaamatta käyttöön viikon etenemisjärjestyksessä. Kukaan ei tajunnut mitään eikö. En tiedä miksi se toinen pari katoaa vääjäämättä. Käsineissä on samaa vikaa. Jopa pipossa, jos etsii tiettyä. Onneksi meillä ei ole kahta päätä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tänään tuli mieleeni aamuisen pähkäilyn tuoksinnassa, että tuosta ylläolevasta listasta jäi puuttumaan yksi universaaleimmista totuuksista:

-Sälekaihtimen mekanismi on jumissa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Näin naisnäkökulmasta muistellessa

- pannuhuoneen kattila tökkii kun mies on matkoilla

Viljo Häggman Vastaus kommenttiin #18
Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #19

Sitäkö että potkaisin sitä halvatun pannua, vaikka olikin aika alkeellinen mielenilmaisu? :)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #20

Onhan se kuitenkin hyvä jos mies välttyy potkulta silloin kun on kotona korjaamassa pannua.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #21

On se Tuure vaan hyvä että synkkaa, niin kuin meilläkin ja muilla täällä Vapaavuoren puolella. "Kaukana on vaino, riita, kaukana kavala maailma".

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Uusi kuulakärkikynä on muuten säiliö maksimaalisesti täynnä, eli täysin raskaana. Kun sillä aikansa synnyttää tekstiä tai mitä kuvioita itse kukanen tehneekään, niin se on lopulta vain vähän raskaana. Puheet siitä, että ei voi olla vain vähän raskaana ovat siis täyttä pötyä.

Käyttäjän sirkkulinnea kuva
sirkku pitkanen

Minun kohdalla kuulakärkikynät ovat kuin pussieläimiä. Niitä löytyy laukuista ja pussukoista kun etsii jotain muuta, mutta kun pitäisi löytää mokoma kynä, ne ovat loikkineet karkuun.
Joudun menemään kauppaan varta vasten ostamaan mokoman kynän, kun saamani ilmaiset mainoskynät eivät toimi.

Tämän blogin suosituimmat