sarilait

Mistä ruohonsiemenet tulevat?

Leikkasin juuri nurmikkoni. Aloin ihmetellä, mistä ruohonsiemenet tulevat.

 

Ruoho ei kuki, enkä nähnyt mitään siemeniin viittaavaa pihallani. Kuitenkin olen istuttanut nurmikkoni siemenistä.

 

Mistä ne siemenet siis tulevat? Vastaukseksi ei käy, että kaupasta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Arvo Kuusela

Minullapas ruoho kukkii, siis se pihanurmikko, heti jos sen jättää leikkaamatta niin se ennättää kukkimaan. Kukat heiluvat siinä alle kymmenen sentin korkeudella, joten ei niitä huomaa muut kuin ruohon leikkaaja, ellei katso tarkkaan. Sitä en ole tutkinut ennättävätkö tekemään siementä, mutta varmaan ne sitäkin tekisivät ja runsaanlaisesti vielä, ellen leikkaisi niitä pois.

.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Minä en ole nähnyt kukan kukkaa. Päästin nurmikon välillä liian pitkäksi. Koitin leikata sitä tavallisella leikkurilla, mutta ruoho painui maata vasten, eikä katkennut. Kun muu ei auttanut, nappasin sakset kouraani ja heittäydyin konttasilleni pihaan. Kun pisimmät oli leikattu, alkoi ruohonleikkurikin tepsiä.

Voisiko johtua siitä, että istutin nurmikon vasta tänä keväänä? Valkoapilakaan ei kukkinut. Tarvitsevatko nuo kasvit talven väliin, ennen kuin alkavat kukkia?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.k...

Niittynurmikka näyttää kuvan mukaiselta ja siitä juuri niitä kukkoja ja kanoja aruuteltiin.

Timotei kukkii juuri kuten Arvo sanoikin ja kuivaheinä korjataan mieluten ennen kuin kukinta ehtii pölytysvaiheeseen. Muuten karja kärsii heinänuhasta koko talven.

Käyttäjän tonyvuori kuva
Tony Vuori

Juu, maailman suurin ruohokasvi. Mutta tosiaan, en minäkään ole nähnyt ruohon kukkivan. Tai sitten en tajua, että kukat ovat ruohonkukkia.

Olli Kankaanpää

Kun annat kukan kukkia, se kukkii. Jotkut voisivat käydä heinäpellolla ennen leikkuuaikaa. Tosin kukat vievät energiaa kasvilta kuten lapset naisilta, ja siksi heinä on leikattava hyvissä ajoin ja lasten tekoa on vältettävä.

Tämän blogin suosituimmat