sarilait

Kaikki blogit puheenaiheesta Pakkanen

Tunteeko kukaan pakkasfysiikkaa?

Kivitalossa asuvana törmään joka talvi täysin järjenvastaiseen ilmiöön. Kun ilma pihalla lauhtuu, sisälämpötila laskee.

Tampereella oli usemman päivän ajan pakkasta n. 7-8 astetta. Pidin makuuhuoneen patteria kiinni, koska lämpötila oli 22 astetta. Nyt pakkanen on lauhtunut muutamaan asteeseen. Yhtäkkiä alkoi tuntua kuin seinät huokuisivat kylmää. Vilkaisin lämpömittariin, ja lämpö oli laskenut 20 asteeseen.

Surmanloukku

Tiesitkö että tyhjentynyt auton akku ja sähköinen ovien lukitus voi olla hengenvaarallinen yhdistelmä? En minäkään ennen näitä pakkkasia.

Kaikki alkoi siitä, että en saanut autoni ovia auki, en avaimella enkä kauko-ohjaimella. Avain kyllä pyöri lukkopesässä lyhyen matkaa, mutta ei tarpeeksi, jotta ovi olisi auennut. Pakkasta oli vielä reippaanlaisesti, joten ajattelin, että oven sisällä oleva mekannismi olisi jotenkin jäätynyt, joten jäin odottelemaan sisätilanlämmittimen vaikutusta vielä pariksi tunniksi.

Pakkaspäivä

Töihin pitäisi lähteä, mutta loppiaisvapaiden aikana auto on jäätynyt ankaksi eikä suostu käynnistymään - luultavasti lohkolämmitin ei enää pelitä eikä hehkutulppienkaan teho vastaa enää uusia.

Yle suosittelee tässä tilanteessa taksin tilaamista suuremman vahingon välttämiseksi.  Reaalisempia ja itselleni taloudellisempia vaihtoehtoja ovat joko pitää nyt ylimääräinen rokulipäivä tai lainata perheen toista autoa työajoihin.

Vinkki pakkassään kauppareissulle

Pakkanen paukkui meilläpäin tässä eräänä päivänä. Kävimme lasten kanssa kävellen lähikaupassa ja päähänpiston seurauksena nappasin mukaan basilikaa pestoa varten. En edes ehtinyt pohtia, miten saan basilikan hengissä kotiin asti, sillä paikalla sattui olemaan kaupan työntekijä, joka ystävällisesti ojensi minulle pari paperipussia.

- Tuo basilika paleltuu tuolla ulkona. Ota tästä tällainen pussi, kaupan työntekijä sanoi.

Leivinuunia voi käyttää myös huonetilan lämmittämiseen

Näin pakkasilla on otettava kovat keinot käyttöön selviytymistaistelussa luonnonvoimia  vastaan ...

Pakkanen, siitä suomalaiset tykkää

Kiinteistönhoitajan työ on mielenkiintoista. Yksikään päivä ei ole samanlainen kuin eilinen työpäivä. Aina kohdalle sattuu jotain mielenkiintoista ja olenkin pyrkinyt siihen, että joka viikko oppisin jotain uutta. Viime vuosina tästä on vähän luistettu, mutta kuitenkin. 
Kiinteistönhoito on 80% asiakaspalvelutyötä, eikä tällä alalla oikein pärjää, ellei luonteeltaan ole ainakin sosiaalinen. 

Kuluneella viikolla olisi voinut sanoa, että talvi yllätti. Ei autoilijaa, vaan ihan tavallisen asukkaan. Ja vieläpä housut kintuissa.

Julkaise syötteitä