sarilait

Kaikki blogit puheenaiheesta Joulupukki

Punakuono lähti tienaamaan kilometrikorvauksia

Kerran vuodessa tositoimiin tarvittu Petteri Punakuono pääsi taas reissuun ansaitsemaan kilometrikorvauksia. Eikä niitä aivan vähää olekaan tulossa. Petteri pitää sillä tulolla itsensä jäkälässä ja heinässä mukavasti lopun vuotta, mitä nyt ihan lämpimikseen käy vähän keimailemassa turisteille kesän aikana. Mutta vain arvovieraille, sijaiset saavat hoitaa muun porukan viihdyttämisen.

Pukkiparit valittu

Täytyypä sanoa, että tänä vuonna ääntenlasku oli harvinaisen kinkkistä puuhaa.Hyviä ehdokkaita on niin paljon, että monille oli vaikeaa päättää parasta ehdokasta. Tämä on niin sopuisa foorumi, että juhlavuoden kunniaksi tänne mahtuu kaksikin pukkiparia.

Joulumuoriäänestyksessä nousi kaksi nimeä ylitse muiden. Tänä vuonna puurokauhaa heiluttavat Irja Laamanen ja Viola Heistola.

Pukkipuolella hajontaa oli huomattavasti enemmän. Päätin roheasti, että pukkina lahjoja jakaa tänä vuonna Juho Antikainen ja Pekka Lukkala.

Viides pukkipariäänestys alkaa

Luit otsikon oikein. Blogistaniin todella valitaan jo viidettä pukkiparia. Joulukuussa 1012 pohdiskelin jotakin mukavaa tapaa, jolla voisimme kaikki yhdessä aloittaa joulunodotuksen.  Mieleeni pätkähti, että voisimme valita blogistaniin joulupukin ja  -muorin. Ensimmäistä äänestystä järjestäessäni en osannut ajatella asiaa sen pidemmälle, mutta niin vain äänestyksestä on syntynyt perinne. Toki vuosi nolla pitää ottaa huomioon, mutta netissä jo neljä vuotta on pitkä aika. Tämä on ollut mahdollista, koska Usarista löytyy valtavasti todella hyviä blogaajia.

Joulupukki ja -muori 2015 äänestys

Taas on tullut aika valita blogistanin pukkipari. Kerrataanpa säännöt. Äänestää voi sekä Puheen-  että Vapaavuoroon kirjoittavia. Minkäänlaisia vaalikampanjoita ei suvaita, mutta jos vuoden mittaan kunnostautuu osoittamalla luovuutta, ei turhia trollaile ja suhtautuu kunnioittavasti toisiin kirjoittajiin ja muutoinkin osoittaa hyviä tapoja, voi vuoden lopulla saada kunniakkaan Joulupukin tai Joulumuorin arvonimen. Kyky ajatella omaperäisesti lasketaan myös luovuudeksi.

Joulupukin ja  –muorin arvonimen ovat jo saaneet seuraavat henkilöt:

Tohtori Zivagon autenttiset lumet

Eräs lukija lähestyy kysymyksellä: Mistä elokuvaohjaaja varsinaisesti tietää, mitkä kuvauspaikat ovat juuri ne oikeat jollekin tietylle elokuvalle?

Kysymys on kiintoisa ja herättää ensimmäiseksi ajatuksen, mistä todellakin esimerkiksi joulupukki tiesi rakentaa Korvatunturinsa juuri Suomen Lappiin?

Miksi pukki ei vienyt pajaansa Mongoliaan, jonka arot toimisivat yhtä arvokkaina kulisseina lasten mielikuvitukselle kautta maailman kuin jänkäinen Lappi?

Joulupukilla kunnon turkki

Tuli käytettyä kuvassa olevaa  joulupukin turkkia monina (n. 30 kertaa)  aattoiltoina. Nyt sitä käyttää seuraava sukupolvi. Turkki on tehty joskus 1920-luvulla.

Ennen tehtiin turkit maaseudulla miehen mittaisiksi. Lämmintä turkkia tarvittiin peninkulmien hevosmatkoilla  paukkupakkasessa.

 

Kaikille US:n lukijoille rauhallista joulun jatkoa !

Joulupukki ja -muori 2013 valittu

Blogistanin joulupukki ja  -muori-äänestys on ratkennut. Vuoden 2013 joulupukiksi äänestettiin Veikko Sorvaniemi ja joulumuorina häärää Petra Nyqvist. Onnea voittajille!

Tänäkin vuonna ääniä annettiin sangen laajalle kirjoittajajoukolle. Tämä osoittaa, että blogistanissa on paljon hyviä kirjoittajia, jotka täyttäisivät joulupukin ja  -muorin lapikkaat täydellisesti. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että myös ensi vuonna äänestetään:).

Blogistanin joulupukki ja -muori 2013

Jo perinteeksi muuttunut, eli toista kertaa järjestettävä Blogistanin joulupukki ja joulumuori- äänestys on täällä taas. Viime vuonna valituiksi tulivat Jenni Tamminen ja Antti Alftan. Jouluhenkilön arvo on kuin presidentin titteli. Sitä ei menetä ellei arvoansa mitenkään munaa. Antti ja Jenni saavat säilyttää arvonsa jatkossakin, joten annetaan tänä vuonna mahdollisuus uusille ehdokkaille.

Julkaise syötteitä