sarilait

Kaikki blogit puheenaiheesta Lapsiperheet

Iltapäiväni lapsenvahtina

Pieni nukkumalähiö elää hiljaista iltapäiväänsä. Pihalla on, talkoitten jäljiltä vielä, iso lava.

Jokunen oksanroikale yltää lavan reunan. 

Hieman harmaantunut orava juoksee kipakasti karkuun. Naksutin äänelläni sille kutsua, taisi poloinen pelästyä.

Ihmiset ovat kadoksissa. Ei kuulu puheensorinaa, ei musiikkia, ei varisten raakuntaa.

Hiljaisuus on enemmän kuin uskalsin odottaa.

Olin lupautunut lapsenvahdiksi. 

Perheen äiti aloittaa kesken jääneitä opintojaan tai kenties jotain uutta.

Isi ja isänpäivä

Aivan upea aamunavaus. Herättävä HS-kirjoitus* - suoranainen helmi! Isänpäivä lähestyy, ja tiedän kaksostytöiltämme, viisi vee - heidän supatuksestaan, että jotain on askarreltu ...

 

[* HS-kirjoitus otsikolla - "Isä, olisitpa rakastanut muutakin kuin työtä – "

https://www.hs.fi/blogi/lujastilempea/art-2000005888827.html  - 

 

Hatunnosto äideille

Meille syntyi tällä viikolla toinen lapsi. Esikoinen sai ihanan pikkusiskon, joka joutuu nyt olemaan keltaisuuden (bilirubiini) takia useamman päivän sairaalassa ottamassa hieman valohoitoa. 
Keltaisuus on vastasyntyneillä suhteellisen normaalia ja sitä hoidetaan joko sairaalassa tai kotihoitona. Maksa ei pysty siis käsittelemään bilirubiinia kunnolla. 

Tämä avasi minulle ihan uuden tilanteen isänä.  
Oikeassa elämässä arki menee ihan katolleen, kun se (vaimo) on lapsen kanssa sairaalassa. 

Björn Jakobson pelasti päiväni

Kirjoitan tätä tekstiä yksikuukautisen tyttövauvan kanssa kädet vapaana ja lapsi levollisena. Se ei olisi mahdollista ilman ruotsalaista keksintöä, jonka nerokkuudesta en tiennyt ennen tätä päivää yhtään mitään.

Tulla nähdyksi on ihmisen olemisen perusta.

Suomalaiset eivät tykkää lapsista. Ainakaan vieraista lapsista. Ainakaan me emme sitä näytä. Ainakaan lapsille.

Suomalaiset ehkä tykkäävät omista lapsistaan? Vaikka eivät näytä sitäkään.

Vaihdoin osia mieheni kanssa

Käsittääkseni monissa perheissä isäkuukausi käytetään niin, että samaan aikaan perheen äiti on vuosilomalla, jolloin perhe saa yhteistä aikaa. Meillä vietetiin 3 viikon isäkuukausipätkä niin, että äiti meni töihin ja isä jäi kotiin lasten kanssa.

 

Kolmen viikon jakso on nyt ohi, joten ajattelin vetää yhteen perheemme kokemuksia siitä, kun äiti ja isi vaihtoivat rooleja.

 

Miten minä sen koin:

 

Hyvästi, 8 kuukauden darra!

Elämä kahden pienen lapsen kanssa alkoi pari viikkoa sitten mennä aikamoiseksi sirkukseksi. Syynä olivat levottomat yöt, kun kuopus yhä heräili vähintään kolme kertaa yössä (usein enemmänkin) ja esikoinen harjoitteli nukkumista ison tytön sängyssä (eli nukkumaanmeno oli taistelua ja keskellä yötä tyttö kömpi viereemme ja tietysti heräsi sitten kuopuksen kitinöihin).

 

Pyörälomalla lasten kanssa

Kesäisin ristiin rastiin lähiseutua pyöräillessämme lapset ovat toistuvasti ehdottaneet, että joskus tekisimme kunnon retken ja yöpyisimme teltassa ja kaikkea. Olin tainnut sellaisen retken melkein jo luvatakin, mutta eihän se ole niin helppoa. Kolme lasta ja isä, makuupussit ja kaikki.

Liikuntahulinat on loistavaa palvelua helsinkiläisille lapsiperheille!

Päätin, että on aika hiukan kehua Helsingin kaupungin liikuntapalveluita. Aloitan siis lapsiperheemme ehdottomasta suosikista - Liikuntahulinoista! Näitä odotetaan aina innolla ja ne ovat sekä kaksi että kuusivuotiaan suuria suosikkeja.

 

Liikuntahulinoita järjestetään Helsingissä Liikuntamyllyssä Myllypurossa ja Maunulassa liikuntahallissa. Molemmissa on lapsille laajasti erilaisia liikuntapisteitä, joissa voi ottaa  tuntumaa erilaisiin liikuntamuotoihin. Omien poikieni suosikit ovat tällä hetkellä juoksu ja ilmapatjalla pomppiminen. 

Julkaise syötteitä