sarilait

Kaikki blogit puheenaiheesta Äitienpäivä Suomessa

Kaikille

Hyvää äitienpäivää!
Trevlig mors dag!
¡Feliz Día de las Madres! 

Äideille

Toivon teille voimia, jaksamista, aurinkoa ja rakkautta tehtävässänne. Neljän lapsen äitinä voin vain sanoa, että kaikki halaukset, keskustelut, ojennukset, pettymykset, leikki-, lukutuokiot lasten kanssa kannattavat.

Mekin aikuiset kasvoimme ehjiksi rakkaudella, mutta myös meidän äidit (mies tai nainen) välillä väsyivät.

Toivottavasti tänään tunnet itseäsi kuin kuningatar. Itse tunsin aamiaisella olevani sellainen kuningatar kun sain kuvassa olevan kaulakorun lapselta. Varmasti moni ikkalalainen äiti sai sellaisen koska lapset olivat tehneet niitä koulussa.

Huominen ei ole vaimonpäivä

Huomenna on suuri juhlapäivä. Äidit kukitetaan. Kun äitejä on hakattu potkittu ja arvosteltu koko vuosi niin äitienpäivänä heille kannetaan ruusuja.

Huomenna on ensimmäinen päivä minun elämässä, jolloin ei ole äitiä, eikä mummoja, mutta onneksi on edes anoppi. Vaimohan ei ole äiti, joten miehen ei kuulu pokkuroida vaimonsa vuoteeseen kahveja, jos lapset eivät sitä tee. Lasten apurina saa olla, mutta äiteys on huomenna pääjuhla ei vaimous.

Onnea kaikille äideille.

Isoisän olkihattu

Olin juhlassa mukavien ihmisten ympäröimänä ja juteltiin niitä näitä. Ihmiset keskustelivat iloisesti ja tanssivat letkajenkkaa, mutta sitten tunnelma muuttui ja kaikki olivat hiljaa, kun Rautavaara alkoi laulaa:

"...Näin kuvat kulki muistoissani hämys ullakon
Ja mietin kuinka kaunis sentään ihmiselo on
Vaan miten vähän jääkään meistä muistoks tulevain
Kuin isoisän tarinasta olkihattu vain
Mutt ehkä ajan tomun alta joku toinenkin
Joskus pienen muiston löytää niin kuin minäkin..."

 

Julkaise syötteitä