sarilait

Iron man 3

 

Kävin katsomassa Iron man 3-leffan. Näin elämäni ensimmäisen 3D-elokuvan.

Alussa huomioni meni liikaakin tekniikan kummasteluun. Leffassa oli kuitenkin pahis, päähenkilöllämme oli paikoitellen erittäin pahoja puvustuspulmia ja leffaan oli ympätty hassuja roolihahmoja. En tiedä, miksi kolmosesta päätettiin tehdä osittain komedia. Ovatko näsäviisaat lapset ja pölhöt diktaattorit merkki ideoiden vähyydestä? Mene ja tiedä, kyllä itseänikin nauratti kovastikin joissakin kohdissa.

Tärkeintä kuitenkin oli, että leffassa oli todella kovaa tykitystä. Lopputaistelun kohdalla tuijotin valkokangasta silmät pystyssä. Tekniikin kummastelukin unohtui, kun kunnon räime alkoi. Eipä näitä leffoja juonen takia edes katsota, ja efektejä janoavalle leffa antaa paljon silmänruokaa.

Jos pidät kunnon tykityksestä, pommien räjähdyksistä ja puminasta, leffa kannattaa ilman muuta käydä katsomassa. Suosittelen leffateatteria, koska televisiossa efektit eivät pääse oikeuksiinsa.

Kai tänne jossakin vaiheessa joku kirjoittaa syvällisen analyysin kyseisestä elokuvasta. Sitä odotellessa saatte tyytyä minun arvosteluuni.

Loppuun vielä traileri.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Arvo Kuusela

Minä kävin katsomassa sen pavunvarsijutun, en muista enää nimeä. se oli minun ensimmäinen 3d- kokemukseni. Ihan hienolta se näytti ja elokuvakin oli ihan viihdyttävä. Mainiot efektit ja ihan siisti juttu muutenkin.

Lähden uudestaan katsomaan 3d- elokuvaa, kunhan tulee taas sopiva elokuva ja sopiva tilaisuus.

Teppo Nygren

Minun ensimmäinen 3d elokuvani oli joko Ice age 3 dinosaurusten aika.
http://www.youtube.com/watch?v=-W2mJpXEPf8
tai sitten Coraline ja toinen todellisuus.
http://www.youtube.com/watch?v=LO3n67BQvh0

Varmaan tuo Iron Man 3 on ihan katsottava. Imax teatterissa haluaisin kyllä jonkin 3d-elokuvan kokea. http://en.wikipedia.org/wiki/IMAX

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Kuulin, että 3D-tekniikka pääsee parhaiten oikeuksiinsa animaatioleffoissa. Pitää mennä katsomaan. Lasit alkoivat painaa nenääni leffan loppupuolella. Luulin, että se johtuu siitä, että minulla oli normaalit lasit alla. Lasit kuulemma painavat myös silmälasittomien nenää. Tuohon saisi vielä löytyä ratkaisu.

Käyttäjän MarkoMedjeral kuva
Marko Medjeral

Sekava setti humööriä, kolmedeetä ja ihmeselviämisiä äkshönkohtauksissa tosiaan!
Kaikkia piirini kehuja kuunneltuani, ihmettelen vaan, mikä tästä sarjakuva-leffasta tekee niin erilaisen kuin muut tähänastiset jatko-osahirviöt?

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Mielestäni tuo on ihan perinteinen efekti-leffa. Ei siis mikään elämää suurempi. Kun tekniikka kehittyy, tämä leffa jää autuaasti unholaan. Mutta jos tykkää puminasta ja ryminästä, kannattaa ilman muuta katsoa.

Itse pidän enemmän leffoista, joissa on panostettu myös käsikirjoitukseen. Sarjisleffoista omat lempparini ovat Watchmen ja V for vendetta.

Tämän blogin suosituimmat