sarilait

Täydellinen tökötti osa 2

 

Kerroin aiemmin täydellisestä kosteusvoiteesta, eli elintarvikekäyttöön tarkoitetusta kookosöljystä. Tällä kertaa kerron ihonkuorinnasta.

Nimestään huolimatta ihonkuorinta ei tarkoita ihon vereslihalle raastamista. Tarkoitus on hellästi hieroa kuolleet ihosolut ja epäpuhtaudet pois. Tällöin iho kirkastuu ja näyttää terveemmältä.  Kaupoissa myydään tarkoitukseen sopivia voiteita.

Nämä kauppojen tökötit ovat valitettavasti melkoinen ympäristöhaitta. Varsin usein kosmetiikkateollisuus laittaa näihin voiteisiin pieniä muovipallosia. Nämä muovipallot saattavat päästä vedenpuhdistuslaitoksella suodattimien lävitse. Jokainen ymmärtänee, mitä tuollaiset muovipalloset saavat vesistöissä aikaan. Joissakin luonnonmukaisena mainostetuissa tököteissä käytetään toki persikankiviä, mutta teollisia tököttejä nekin ovat.

Asiaan löytyy taas halpa ja helppo ratkaisu, nimittäin kahvinpurut. Vanha kansa on jo pitkään käyttänyt kahvia ihonhoitoon, mutta tämä mainio niksi on päässyt valitettavasti unohtumaan.

Itse laitan kämmenelleni pienen kasan kookosöljyä ja hieron sen notkeaksi, sitten lisään hyppysellisen käytettyjä kahvinporoja. Hieron seoksella kevyesti kasvojani ja huuhtelen pois. Ilme kirkastuu kummasti. Tärkeintä on muistaa, että seosta ei saa missään tapauksessa hangata kovaa, koska tällöin iho voi ärtyä.

Sama niksi tepsii myös koppuraisiin käsiin. Tällöin voiteeksi käy mikä hyvänsä ruokaöljy, toki kookos-  ja oliiviöljy ovat parhaita.

Lopuksi pieni vinkki miehille. Emme me naiset suoranaisesti paheksu, vaikka miehetkin vähän hoitavat itseään. Tässä on jälleen kauneudenhoitotuote, jota voi käyttää ilman pelkoa lajikumppaneiden virnuilusta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"Lopuksi pieni vinkki miehille. Emme me naiset suoranaisesti paheksu, vaikka miehetkin vähän hoitavat itseään. Tässä on jälleen kauneudenhoitotuote, jota voi käyttää ilman pelkoa lajikumppaneiden virnuilusta."

Minäkin nyt kypsällä iällä joudun hoitamaan ihoani voiteilla. Ihon kuivuminen johtuu aika rankasta lääkityksestä, mutta kyllä se saunan jälkeen tekee ihon mukavan tuntuiseksi.

Kokovartalovoitelu on poikaa.

Minulla käytössä Aqualan ja Ceralan-voiteet. Ei nuo nyt niin komista, mutta mikäs tässä. Onhan se sitäpaitsi vähän feminiinistäkin mutta...

Veikko Vitikainen

Samat sanat täällä "Rahikaisella". Pakko käyttää vähän paikallisesti Bementzonia tai voidetta hilseileviin laikkuihin. Todistettavasti vaikutus on ollut pelkästään positiivinen. Ei ole aina ihmisen oma vika jos iho alkaa oireilemaan. Tietysti liiallinen aurigon palvonta saattaa kesäisin aiheuttaa iho-ongelmia, mutta kohtuullisesti nautittuna sekin on vain hyvästä, etenkin psoriasis-potilaille. Miehet toki harvoin käyttävät ihovoiteita kauneudenhoitoaineena, vaan pikemminkin rumuuden hidastamiseksi.

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Juon teetä, lehdillä ei poisteta kuin meikkivoidetta korkeintaan. Siksi suosittelenkin suolaa, toimii vähintäänkin yhtä hyvin, varsinkin paksunahkaisemmille.

Suolaa löytyy myös kalastustarpeista, joten tosimieskin voi koittaa.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Suola kuulostaa liian kovalta ainakin minun herkälle hipiälleni. Olen kokeillut sokeria, mutta se kuivatti liikaa. Mutta oikein tosimieshän voi käyttää vaikkapa sepeliä;) Nythän sitä on kadut täynnä...

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

True that, kuivattaa ja raapii. Siksi ehkä enemmänkin miesten juttu, tai sitten käytettävä kehoon naaman sijasta. Kahvinpurujakin on tullut kokeiltua sekoitettuna sappisaippuaan, annan sille 5/5.

Sepeli kuorii, varsinkin Hämeentiellä, kokeilin juur.

Käyttäjän OckuKuusava kuva
Ocku Kuusava

"Iho näyttää terveemmältä"
Juupa, olispa naistenkin ihonhoito vähän terveemmällä pohjalla, kuin sillä että asia on kuten näyttää...

Ukko Makkonen

Sari, kiitos paljon tuosta kahvivinkistä, kokeilin pääsiäisen aikaan kookosöljyä ja käytettyjä kahvinporoja. Käytin espressokahvin poroja ja kun se on hienommaksi jauhettua kuin pannukahvi toimi varmaan vielä paremmin? Mulla on ollut kuorinta-aine lopussa enkä muista ikinä ostaa mutta tuo todella toimi:) Kun kahvissa on kofeiinia se vielä antaa lisäpotkua, hyvä idea todella.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Kiva lukea, että täällä on edes yksi ennakkoluuloton mies:)

Taisto Merilä

Nyt sitten aivan äskettäistä käyttäjäkokemusta ja palautetta. Elikkä, kahvilaatuun kannattaa kiinnittää huomiota. Omalle hipiälle tuntuivat nuo pannukahvin porot nimittäin liian karkeilta.

Mutta ei tässä mitään hätää ole, kun ei ole sillä tavalla masokismiin taipuvuutta. Kokeilen seuraavaksi hienojakoisemmalla aineksella.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #32

Muista ettet hankaa liian kovaa.

Taisto Merilä Vastaus kommenttiin #33

Ymmärsin kyllä jo öljyn ja porojen sekoitusvaiheessa, että tällä jos nassua hieromalla hieroo, niin tökötin tarkoitus muuttuu ikään kuin vastakohdakseen. Todettua tuli myös, että kahvinporot eivät juurikaan pehmene keitettäessä, ja ihotuntuma on hyvinkin sepelinomainen, ainakin tässä pannujauhatuksessa.

Ukko Makkonen

Mä oon kyllä nainen, enkä metroseksuaali:D

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Hups, ei nimi naista pahenna:D

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

Oletteko kuulleet ihrakuoriasesta. Sen kuva löytyy netistä. Jos nukkuu ihrakuoriasten keskellä, pysyy hoikkana.

Käyttäjän PirkkoLehto kuva
Pirkko Lehto

Voisiko käyttää kahvinporoja ja kylmäpuristettua oliiviöljyä?

Käytän Tummelia jalanpohjien, polvien ja kyynärpäiden rasvaamiseen joka suihkun jälkeen. Sain kiitoksi hyvinhoidetuista jalanpohjan ihosta käydessäni fysioterapeutilla. Kehuessani Tummelia, hän sanoi monen asiakkaansa käyttävän sitä.

Käsivoiteena se on myös hyvä, meillä erityisesti ulkotöitä tekevä mieheni hoitaa sillä sormien pakohaavoja.

Kasvovoiteena olen käyttänyt sitä satunnaisesti, yleensä yritän poimia kauppojen ale/poistokoreista -50% päivävoiteet hyötykäyttöön.

Veikko Vitikainen

Tummelin ansiosta on jo hyvin kauan todettu, että lypsykarjatilan emäntien kädet ovat iholtaan paremmassa kunnossa kuin uusavuttomien kaupunkilaisrouvien kädet. Tummelihan sisältää vaseliiniä joka koostuu myöskin maaöljystä. Jos olen väärässä, niin otan mestauksen vastaa.
Harvoin tunkeudun Marttaseuran sosialiseen mediaan miehenä, mutta tasa-arvon nimissä otan senkin riskin seurauksista piittaamatta.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Uskoisin, että oliiviöljykin sopii. Kokeile ihmeessä.

Tämän blogin suosituimmat